Esse Zoom

Esse Zoom wordt de nieuwste woonwijk aan de zuidkant van Nieuwerkerk aan den IJssel. Een wijk met waterrijke overgangen naar open landschap en groene ruimtes om elkaar te ontmoeten. Hier is het ontspannen wonen, met rust en ruimte om je heen. De verschillende kleinschalige woonbuurten hebben ieder hun unieke sfeer. En door de grote verscheidenheid aan woningen, is hier voor ieder wat wils. Zo kun je écht groeien in Esse Zoom!

Groot en vrij, of toch liever een fijne warme buurt

Esse Zoom biedt straks een breed aanbod verspreid over de circa 550 woningen, die worden gebouwd in sfeervolle woonbuurten. Iedere woonbuurt heeft  z’n eigen karakteristieke eigenschappen. Op zoek naar een rijwoning, twee-onder-een-kapwoningen of een vrijstaande woning? De kleine woonbuurten worden met deze diversiteit ingericht, waardoor er een gevarieerd beeld ontstaat en je straks kunt kiezen voor een kindvriendelijke, waterrijke en autoluwe woonbuurt. Lopend of met de fiets kun je gemakkelijk naar de winkels in Nieuwerkerk en Capelle aan den IJssel of je kinderen naar school brengen.

Ontmoeten, spelen, ontspannen

Aan recreatie en groen is geen gebrek; met de ‘Groene Parkzone’ te midden van Esse Zoom wordt een uitgestrekte groenzone gerealiseerd die van boven naar beneden door de hele wijk loopt. Een plek waar je kunt ontmoeten, spelen en ontspannen. De woonbuurten aan de oostelijke zijde van deze Groene Parkzone grenzen aan de bestaande wijk Esse Laag en krijgen een landelijke karakter met rijtjes woningen, pleintjes en sfeervolle knotwilgen. In het westelijke gebied ten opzicht van de Groene Parkzone, vind je fijne woningen met een waterrijk karakter en tuinen aan de waterkant.

De eerste woonbuurt ‘Zuidereiland‘ bevat 33 koopwoningen van verschillend formaat en type en gaat naar verwachting in het voorjaar van 2017 in verkoop.

Alvast op de hoogte blijven van de voortgang? Schrijf je dan nu in en ontvang het nieuws als eerste!