Binnenkijken bij... familie Boer

Binnenkijken bij... familie Boer

We nemen deze maand een kijkje bij Cellina en Wesley Boer (en hun trouwe viervoeter). Niet nieuw in Nieuwerkerk aan den IJssel maar nog maar net in Esse Zoom. Nu ongeveer twee maanden geleden betrokken zij hun prachtige woning in de zesde fase van Esse Zoom: Jeu. Wij gingen bij hun langs om een kijkje te nemen in hun nieuwe woning en wilden graag van hen weten waarom zij voor Esse Zoom hebben gekozen én hoe zij het leven daar ervaren.

 

Verhuisbehoefte

Cellina en Wesley woonden eerst in een appartement in Nieuwerkerk aan den IJssel. Vanuit daar begon het oriënteren op een nieuwe woning. Ondanks dat ze al jarenlang met veel plezier in Nieuwerkerk aan den IJssel woonden, waren ze op zoek naar meer woonruimte en bovenal een tuin waar hun appartement niet aan voldeed.  

Tijdens een vakantie in Thailand ontdekten ze Esse Zoom. Vanaf dat moment is het snel gegaan. Direct na terugkomst van de vakantie zijn ze met de makelaar om de tafel gaan zitten en nog diezelfde dag vertrokken met een optie op hun droomwoning op zak.

Op naar Esse Zoom!

Slechts een paar maanden geleden, na een heel korte rit met de verhuiswagen, betrokken Cellina en Wesley hun nieuwe woning in Esse Zoom. Wesley en Cellina: “Het is rustig wonen in Esse Zoom. Tegelijkertijd kun je gemakkelijk de drukte opzoeken omdat je vanuit hier snel in de omliggende steden bent, mede door het treinstation om de hoek. Omdat de uitvalswegen A12 en A20 vanuit hier snel bereikbaar zijn, zijn er we er que woon-werkverkeer ook op vooruitgegaan”.

Wonen in een unieke wijk

De wijk Esse Zoom voelt groter en ruimer aan dan de plek waar Cellina en Wesley eerst woonden. Wat de wijk zo uniek maakt? Cellina: “De jaren ’30-stijl van de woningen en het groene karakter van de wijk en de nabije omgeving. De wijk is ook voorzien van voldoende karakteristieke hofjes en speeltuinen. We zijn hier dan ook met het oog op de toekomst gaan wonen”.

Favoriete plekjes

Hun droomwoning is nog niet helemaal af maar hier wonen voelt al als thuis. De ligging en ruimte van de woning zijn ideaal voor het jonge stel. Hun favoriete plek in huis? Wesley: “Onze favoriete plek is de woonkamer, omdat die af bijna af is. Alles wat we er wilden hebben, staat erin. Naast de woonkamer is de badkamer ook één van onze favoriete plekken voornamelijk omdat we nu van een bad kunnen genieten”. Van die luxe optie genieten ze beiden.

 

Bekijk het gehele interview direct via de link.