Binnenkijken bij... familie Geise

Binnenkijken bij... familie Geise

Deze maand nemen we een kijkje bij familie Geise: moeder Natasja, vader Maarten, dochter Max en zoontje Ties. Zij wonen nu al bijna twee jaar met heel veel plezier in de eerste fase van Esse Zoom: Zuidereiland. Wij gingen bij hun langs om een kijkje te nemen in hun nieuwe woning en wilden graag van hen weten waarom zij voor Esse Zoom hebben gekozen én hoe ze het leven daar ervaren.

 

Een beetje achtergrond

Voordat Natasja en Maarten een stel werden, woonden ze beiden in Rotterdam. Na uit de stad te zijn verhuisd, werd het stel een vierkoppig gezin met de komst van de leuke kinderen Max en Ties. Na bijna tien jaar in hun oude wijk in Nieuwerkerk te hebben gewoond, ontstond bij het gezin de wens om naar een andere wijk binnen Nieuwerkerk te verhuizen.

Op zoek naar de droomwoning

De zoektocht naar een volgende woning werd bij bestaande bouw gestart. Al snel bleek dat hun droomwoning niet tussen het aanbod van bestaande bouw gevonden zou worden. Maarten: “We hadden eerst niet zo’n klik met nieuwbouw. Maar veel van de bestaande woningen voldeden toch niet altijd aan onze eisen of we moesten veelal toch rekening houden met gebreken aan de woning. Én een nieuwbouwwoning kun je wel helemaal naar eigen wens inrichten!”.

Waarom Esse Zoom?

Natasja en Maarten: “We zochten vooral naar meer ruimte, zowel binnen als buiten. Een ruimere tuin en meer zon. Esse Zoom is ruim opgezet, zowel binnen als buiten, en met veel water om ons heen”. Het gezin beschrijft de wijk als een hele jonge wijk met veel gezinnen, met zowel jonge als wat oudere kinderen.  En juist omdat iedereen hier nieuw is, is elkaar leren kennen een gemeenschappelijk doel onder de bewoners van Esse Zoom. Natasja: “De binding met de andere buurtbewoners is gemakkelijk omdat we veel gezinnen in de wijk zien die vrijwel gelijk aan die van ons zijn samengesteld”.

Voor ieder wat wils

Doordat Esse Zoom ruim is opgezet, is er veel ruimte voor activiteiten in alle soorten en maten. Natasja: “Er wordt hier veel georganiseerd: Paaseieren verstoppen, helemaal uitpakken met de spooktocht tijdens Halloween”. Zoontje Ties vult enthousiast aan: “Het is ook heel leuk hier want er is nu ook een speeltuintje gebouwd!”. Ties vertelt dat hij buiten in de wijk veel met zijn klasgenootjes kan optrekken, die ook allemaal in Esse Zoom wonen. Hij kan zelfs, “alleen niet wanneer het regent”, binnen vijf minuten naar de Prins Willem Alexander Basisschool lopen.

Eenmaal thuis

Niet alleen in de wijk zelf, maar ook zeker in hun woning, ervaart het gezin veel woongenot. Na twee jaar in de woning, kan iedereen met gemak zijn of haar favoriete plek in huis opnoemen. Voor Maarten is het zonder twijfel de keuken. Natasja verplaatst zichzelf het liefst naar de eetkamer waar ze samen van Maartens culinaire creaties kunnen genieten. Ook buiten is het gezin helemaal in hun nopjes. Natasja: “De tuin op het zuiden is echt heerlijk en de kids gaan regelmatig vanuit de tuin het water op met de subs of nemen een frisse duik. Urenlang plezier gegarandeerd!”

 

Bekijk het gehele interview direct via de link.