Twee nieuwe woonbuurten in aanbouw

Twee nieuwe woonbuurten in aanbouw

Het is feest voor de toekomstig bewoners van nieuwbouwprojecten ‘Jeu’ en ‘Het Groene Noorden’ in Nieuwerkerk aan den IJssel. Zij vierden het startsein voor de bouw van hun woning aan de rand van gebiedsontwikkeling Esse Zoom. Begin 2018 startte de bouw van de eerste huizen in dit gebied en op 18 juni luiden de betrokken partijen weer een volgende fase in. Wethouder Hordijk gaf, samen met de betrokken partijen en nieuwe bewoners het startsein voor de bouw. Directeur Eltjo Bouwman van projectontwikkelaar Blauwhoed: "We zijn er trots op om, op dit laatste stukje grond in Nieuwerkerk aan den IJssel waar gebouwd mag worden, stap voor stap een knusse en ontspannen woonwijk te realiseren.” 
 
De samenwerkende partijen bedachten een gevarieerd woningaanbod, passend bij het karakter van de nieuwe wijk en de wensen van de bewoners. De kleine woonbuurten in Esse Zoom zijn met een grote verscheidenheid aan woningtypes ingericht. Ze verschillen onderling van elkaar qua uitstraling en karakter en zijn kindvriendelijk, waterrijk en autoluw. De woningen van Het Groene Noorden worden naar verwachting medio maart 2020 opgeleverd, waarna Jeu in juni 2020 volgt. 

Nu in verkoop
Ook in Esse Zoom wonen? Op dit moment zijn de 50 woningen van Praal in verkoop. Kijk op de website voor meer informatie.